agenda

PETER VERHELST SCHRIJFT POËZIEGESCHENK

Peter Verhelst schrijft Poëziegeschenk 2018

10-07-17, 10.24u - Redactie - Bron: belga.be

De Vlaamse dichter, romancier en regisseur Peter Verhelst schrijft volgend jaar het Poëziegeschenk voor de Poëzieweek. Dat hebben de organisatoren vandaag gemeld. Wie tijdens de Poëzieweek voor meer dan 12,5 euro aan poëzie koopt, krijgt het boekje gratis mee. Het thema voor 2018 is theater en het motto luidt "Uitstromend, in het pluche van de zaal".

Peter Verhelst (55) debuteerde in 1987 met de dichtbundel Obsidiaan. Nu is hij een gevestigd dichter, romancier en als regisseur en schrijver verbonden aan het theaterhuis NTGent. Hij ontving voor zijn werk verscheidene prijzen, waaronder De Gouden Uil. Zijn werk is in veertien talen vertaald.

Verhelst is al de tweede Vlaamse Geschenkdichter voor de Poëzieweek. In 2016 viel die eer al te beurt aan Stefan Hertmans. Vorig jaar schreef de Nederlandse dichter Jules Deelder nog het Poëziegeschenk.

De Poëzieweek is een Nederlands-Vlaamse samenwerking van organisaties uit de boekenwereld met als doel om het bereik van poëzie te vergroten. Volgend jaar begint de week met Gedichtendag, op donderdag 25 januari.

De Morgen